Piknik ve Eğlence Alanları

GÖLCÜK YAYLASI

golcukSimav’daki en geniş, en kapsamlı mesire yerlerinden biri 1470 m yükseklikteki Gölcük Yaylası’dır. Gölcük, Simav-Emet karayolu üzerinde yer alır.Küçük bir krater gölünden adını alan Gölcük, ender güzellikte bir yerdir.

Son yıllarda Orman İdaresi ve Simav Belediyesinin çabalarıyla büyük bir dinlenme kompleksi haline getirilmeye çalışılmaktadır.

Gölcük,Simav’a 17 km’lik asfalt bir yolla bağlanmıştır. Belediye’nin Pazar günleri sürekli otobüs seferleri vardır. Burası ideal bir kamp yeridir. Küçük Gölün etrafını kuşatan çok geniş ve yemyeşil çayırlık, genellikle sporcular için bulunmaz bir alandır.

Çayırlığın etrafını ise tatlı bir meyille tepelere doğru yükselen çam ağaçları çevirmiştir.Çam ağaçlarının altında piknik masaları, aralıklarla tuvaletler ve devamlı akan çeşmeler vardır.Geniş bir kamp yerinde gerekli olan her türlü tesis burada kurulmuş durumdadır. Her türlü spor alanlarının yanında bir de tenis kortu vardır.

Gölün etrafı güzel bir yolla fırdolayı çevrilmiştir. Birkaç km’lik bu yolda akşamüzeri bu yolda akşam yürüyüşleri yapılır.

Gölcük,geleceğin önemli bir dinlenme merkezi olmaya adaydır. Gerekli tesisler kurulduğu takdirde Eynal Kaplıcaları ile birlikte dış turizme açılabilecek niteliktedir.

İç içe girmiş elips biçiminde büyük daireler düşünün.Orta yerde göl,onun etrafında yemyeşil bir çayır,sonra yol,sonra yine tepelere doğru yükselen geniş çayırlar ve en geride göğe ağdıran çamlar!..Burası bir ressamın tablosundaki betimleme değil, Gölcük’ün biraz yüksekten görünümüdür.

ÇEYREKÇİ GAZİNOSU

ceyrekci

NADARÇAM

Birkaç yüz metre yükseklikten Simav’ı seyretmek için Nadarçam’dan daha güzel bir yer bulamazsınız. Simav’ın adeta bir taraçasıdır. Burası Simavlıların sıcak yaz günlerinde sık sık uğradıkları bir mesire yeridir. Nadarçam’dan Simav’ı kuşbakışı seyretmeğe doyum olmaz. Hiç dinmeyen güzel bir çeşmesi ve tatlı suyu ile meyve ağaçları da süsüdür Nadarçam’ın.

GEBEOLUK YAYLASI

Çeyrekçi sapağından dönülünce önce Nadarçam düzlüğüne, oradan da Gebeoluk yoluna gidilir. Çıkması biraz zordur ama güzelliği ve Simav ovasını seyretmek bu zorluğa değer. Gebeoluk’da artık Simav ayağınızın altındadır. Sizi 900 metreden Simav’ı seyretmenin doyumsuz zevki sarar. Çanak şeklinde bir ova ve onun kenarında da kırmızı damlarıyla Simav.

NAFIA PINARI

Bu civarda güneşn en erken battığı yer, belkide Nafıa Pınarı’dır. Sİmav – Demirci Yolunun ortalarında, henüz Simav Dağı’na tırmanmağa başlarken yolumuzun üstüne çıkar. Bir ağacın altında oturduğunuzda, sadece çamların göğe yükselen tepelerindeki hışırtıdan ve ara sıra geçen taşıtların motor seslerinden başka bir şey duyulmaz.

KÜMEÇINARLARI

Simav ilçe sınırları dışında kalmasına karşın, Simavlıların önemli br uğrak yeridir. Simav – Sındırgı yolunun 30. kilometresinde birden bir çınar kümesiyle karşılaşılır. Asırlık çınarlar gökyüzüne ağdırırken diplerinde de iki çeşme şırıl şırıl akmaktadır. Simav çayı biraz aşağıdadır. Kümeçınarlar’da yenen balık bu dereden çıkarılır.

YEŞİLKÖY DEĞİRMENLERİ

Simav Çayı’nın asıl kaynağı, bu Yeşilköy Değirmenleri’ndeki sudur. Simavlılar’ın pek çoğu hafta sonlarını burada geçirir.

KARŞIYAKA

Simav’ın güneydoğusundaki Dere Mahalle’den aynı çizgideki Yeni Mahalle’ye kadar olan kısmın gündoğusunda bir duvar gibi yükselen Karşıyaka sırtı yer alır. Burası Simav’a hakim bir yerdir. Belediye, burasını doğal güzellikleri bozmadan park haline getirmiştir. Şehrin hemen kıyısı olduğu için kadınlar kendi başlarına geleblirler; o yüzden erkeklerden çok kadınların mesire yeridir.

HİSAR (ASAR)

Hisar Simav’ın ortasında yükseliverir. Hakim bir tepenin üstünde Bizanslılar’dan kalma bir kale kalıntısı da bulunduğundan Simavlılar buraya hisar anlamında Asar demişlerdir. Hisar’da bir gazino, çay bahçesi ve de bir havuz bulunur.

Piknik ve Eğlence Alanları” üzerine bir yorum

Yorum bırakın